top of page
  • Foto van schrijverE

Intuïtief

Ken je de term "Intuïtief ondernemen"? Het is ondernemen op je gevoel, je intuïtie, je hart, je ziel, je intentie, je vertrouwen. Dat alles precies zo is zoals het moet zijn en alle puzzelstukjes op het juiste moment op de juiste manier samenvallen.


Voor mij betekent dit intuïtieve werken dat ik elke illustratie eerst volledig in mijn hoofd laat ontstaan. Zonder er actief over te gaan nadenken. Ik hou de opdracht van de klant (of mijn eigen opdracht) in mijn hoofd zonder het te laten 'bestoffen'. 'Minimaal actief borrelend' als het ware. En wanneer het beeld naar me toe komt als compleet illustratief beeld, dan pas ga ik aan mijn tekentafel zitten om uit te werken wat ik in mijn hoofd heb. En ook dan nog moet ik dat beeld weer helemaal los laten om de echte illustratie te kunnen laten ontstaan... En dán... Gebeuren de wonderen.


Vandaar ook dat ik het soms erg moeilijk heb als klanten te veel het concept beginnen uit te melken, alle details beginnen te bepalen en overal inspraak in willen hebben (helaas het gebeurt wel eens). Dan valt dus het intuïtieve creëren helemaal weg!

En dan blokkeer ik...

Lieve klant, wat jullie 'artistieke vrijheid' noemen, wil niet zeggen dat ik altijd helemaal mijn goesting wil doen en dat de jij geen wensen mag uitspreken. Neen, artistieke vrijheid en intuïtief creëren wil zeggen dat ik de vrijheid heb om binnen de grenzen (jouw opdracht) het schilderij mag laten ontstáán. En dat het eindresultaat dus soms helemaal anders wordt...


En laat aquarel dat gevoel dan nog versterken gezien het gekleurde water vloeit waar het voelt dat het wil vloeien en slechts minimale sturing wenst te krijgen....


Laten we elkaar ontmoeten!


50 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Solden

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page