Veel gestelde vragen & Prijzen

Een tekening creëren
duurt tussen de 3 uur en 3 dagen...
Alles is handwerk,
en wordt met veel liefde
en geduld gemaakt

Prijzen geboortekaartjes

Deze prijzen vind je terug op de pagina www.elsleclercq.be/geboorte. Ik maak voor jou graag een offerte op maat

Handgemaakte tekening of Fine art print?

Wat is het verschil? En waarom is er zo'n groot prijsverschil?

Een tekening is een kunstwerk dat geschilderd is, een aquareltekening. Hiervan bestaat dus slechts 1 exemplaar, namelijk het originele schilderij. Een Tekening kan volledig op maat uitgewerkt worden. Deze wordt dan voor jou geschilderd en is ook exclusief voor jou! Van deze unieke tekening kunnen vervolgens ook Fine art prints gedrukt worden, bv voor grootouders, meter-peter, .... enz.

 

Een Fine art print is een reproductie, dus een gedrukte print van een tekening. Deze wordt op meerdere exemplaren gedrukt. Ze kunnen naar eigen wens aangevuld worden met een naam, datum, gedichtje,... maar de tekening zelf kan niet gewijzigd worden.

Fine art prints worden echter enkel gedrukt van tekeningen uit de collectie of portfolio. Tekeningen die op maat gemaakt werden voor een andere klant hebben exclusiviteit en zullen nooit voor andere klanten geprint worden. Dit omdat ik nu eenmaal unieke verhalen teken.

Hoe lang werk je aan een tekening?

Wat het pure tekenwerk betreft duurt het tussen 3 uur en 3 dagen om een tekening af te werken. Afhankelijk van de complexiteit ervan.

Daarbovenop komt dan nog de bespreking en voorbereiding, het verzamelen en bedenken van ideeën, de ideeschets en de uitgewerkte schets, de administratie, en tot slot het inpakken en de verzending,.... enz

Het is dus een bijzonder arbeidsintensieve job! Maar alles wordt met veel liefde en geduld gemaakt, zonder op de klok te kijken

Hoe kan ik een illustratie bestellen?

Neem allereerst even contact op via het contactformulier. Daarna maken we een telefoonafspraak om de tekening te bespreken. Dan kan ik al uw vragen beantwoorden en bespreken we alles. Na de bespreking maak ik voor u een offerte op.

Wat zijn de mogelijkheden en prijzen?

De tekeningen uit de PORTFOLIO zijn te koop. Wil je er eentje in andere kleuren, op een ander formaat, met meerdere kindjes, of een jongen/meisje wissel,... ?  Alles kan! Alle tekeningen kunnen herwerkt worden. De tekening wordt speciaal voor jou opnieuw gemaakt.
 

Ook een volledig nieuwe tekening is natuurlijk mogelijk.

Bij een tekening helemaal op maat is de kostprijs is afhankelijk van een heel aantal factoren. De prijzen worden berekend op basis van

- het verhaal
- aantal kindjes/volwassenen/knuffels/diertjes, ... dus af te beelden figuren

- of de stijl realistisch of fantasie is
- het formaat  (Let op, klein formaat is niet goedkoper dan groot, alles hangt af van wat getekend moet worden)
- de keuze van de techniek  (aquarel, kleurpotlood of een combinatie, de transparante of meer opake stijl)

- de complexiteit van de tekening
- het opkleven van de tekening, passepartout en/of kader
- naamontwerp en/of datum op de tekening bij fine art prints
- verzendingskosten of ophalen te 2880 Bornem
- professionele opname (foto) van de tekening, geschikt voor alle drukwerk achteraf. Zo is het mogelijk om fine art prints te drukken zodat dezelfde tekening ook een plekje kan krijgen bij bv. grootouders, meter/peter,...

Enkele voorbeelden kwa prijs. Deze prijzen zijn slechts indicatief om je een idee te geven. Ik maak steeds een vrijblijvende offerte op maat van jouw verhaal en wensen. Neem daarvoor even contact op via het formulier.

- fine art prints zijn mogelijk vanaf 49 euro en kunnen gepersonaliseerd worden met bv naam, datum, gedichtje

- een eenvoudige geboortetekening met 1 personage, zonder achtergrond: vanaf 150 euro
- een eenvoudige tekening met enkele figuren, zonder achtergrond: vanaf 250 euro

- bestaande tekeningen uit de portfolio: vanaf 350 euro

- een nieuwe tekening gebaseerd op een bestaande tekening uit de portfolio: vanaf 500 euro

- complexe tekeningen: vanaf 750 euro.

Enkele mogelijke extraatjes zijn passe-partout (witte kartonnen kader), kader, foto-opname, foto's van de "making of", personalisatie bij fine art prints, ...

Om een idee te krijgen van de prijzen voor tekeningen op maat
kan je ook een kijkje nemen in de shop

https://www.elsleclercq.be/originele-tekeningen

Wat is de werkwijze?

Allereerst wordt de tekening besproken. Op basis daarvan ontvang je een vrijblijvende offerte. Na ontvangst van de betaling kunnen we starten. Na de bespreking ontvang je een ideeschets. Wanneer deze goedgekeurd is ontvang je een compleet uitgewerkte schets. Deze is weliswaar ruw maar geeft perfect weer wat het gaat worden. Ook de kleuren worden besproken en je ontvangt zo nodig een moodboard. Pas als de schets is goedgekeurd start ik met de definitieve tekening. Aan deze laatste kunnen geen wijzigingen meer gebeuren. Dit omdat dit technisch niet mogelijk is gezien de transparantie van aquarelverf.

Heb ik inspraak in hoe de tekening eruit zal zien?

Ja, alles wordt vooraf goed besproken.

Maar ik geef je nog even dit mee: Een kunstwerk op maat creëren, daar komt heel wat bij kijken. Het is niet zomaar een paar elementen bij elkaar tekenen.Alles draait om compositie, techniek, kleurgebruik, verhoudingen, evenwicht, contrast,..En natuurlijk de manier waarop het verhaal verteld wordt.... En niet onbelangrijk, is het verhaal wel duidelijk voor de kijker?Kortom, het is véél meer dan prentjes tekenen... Het is zorgen dat jouw verhaal vleugels krijgt.

En net daarom kruipt er zeer veel tijd in om een sterke tekening uit te werken. Je moet al gauw rekening houden met een minimum van tien uur aan de tekentafel.Met mijn 30 jaar ervaring weet ik inmiddels precies hoe ik dit alles illustratief kan vertellen. Ik vertaal jouw opdracht moeiteloos naar een sterk idee en indien jij akkoord bent werk ik daarna de uiteindelijke aquareltekening uit.Bij het uitwerken van jouw verhaal en de ideeschets kan je je eigen input en feedback geven maar zonder de nodige artistieke vrijheid kan ik geen uiteindelijke tekening creëren. Loslaten en vertrouwen zorgt dat jij míj vleugels geeft...

Wanneer moet ik betalen?

Alle bestellingen worden vooraf betaald. 

Hoe lang is de levertermijn?

Dit hangt af van de bestellingen. De levertermijn voor op maat gemaakte tekeningen kan 3 tot 4 maanden zijn. Snellere leveringen zijn mogelijk, neem aub even contact op om dit te bespreken.

Voor de levering van andere producten zoals de prentenboeken, fine art prints hanteer ik een standaardtermijn van 30 dagen. Spoedleveringen zijn ook daar mogelijk.

Wat is inbegrepen in de prijs?

Bespreking per telefoon (1u), ideeschets, uitgewerkte schets, één definitieve aquareltekening, administratie. Wijzigingen in een aquarel zijn technische onmogelijk door de transparantie van de verf. Tekeningen moeten daarom volledig opnieuw gemaakt worden, dit wordt ten allen tijde vermeden.

Kunnen fine art prints gepersonaliseerd worden?

Ja! Je kan naar wens personaliseren met naam, datum, gedichtje,...

Orginele aquareltekeningen worden niet gepersonaliseerd.

Kunnen prentenboeken gesigneerd worden?

Uiteraard! Geef gerust uw persoonlijke boodschap door.

Werk je ook met andere materialen dan aquarel en kleurpotlood.

Neen. Materialen zoals acrylverf, inkt, gesso, olieverf, ecoline, stiften, ... mag ik niet meer gebruiken omwille van gezondheidsproblemen. Ik hou het dus graag op aquarel, fineliner en kleurpotloden. Op een vleugje bladgoud na of zo ;-)

Kan mijn bestelling verstuurd worden?

Gezien de kwetsbaarheid van de producten geef ik de voorkeur aan ophalen. Dit kan 7 dagen op 7, na afspraak te Weertstraat 20, 2880 Bornem, deelgemeente Mariekerke. Wens je toch te laten verzenden dan is dit op eigen risico. Ik lever gratis in de gemeentes Bornem en Puurs-Sint-Amands.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Ja dat kan, maar de reeds gemaakte kosten (reeds gepresteerde uren, aangekochte materialen,...) worden niet terugbetaald. 

Kan ik mijn bestelling terugsturen?

Maatwerk wordt nooit teruggenomen. Enkel gewone producten (zoals bv een boek) kunnen op eigen kosten en risico teruggestuurd worden. Neem aub wel even vooraf contact op.

En tot slot, geef jij je tekening een dierbaar plaatsje in je huis, of in een mooie geschenkdoos...

ELS LECLERCQ              VISUELE VERHALENVERTELLER