top of page

ALTIJD EN OVERAL

In ‘Altijd en overal’ gaat Bas op zoek naar zijn zusje. Ze zat immers net nogin mama’s buik en plots was ze weg. Om mama en papa weer blij te maken, wil Bas haar vinden...

 

‘Altijd en overal’ is een prentenboek over sterrenkindjes, waarbij kinderen zich op sleeptouw laten nemen in een dromerig avontuur en hun ogen uitkijken op de vertederende illustraties. Maar het boek dient vooral ook om voor te lezen. Voor ouders en kinderen creëert het een uniek leesmoment, waarop ze samen een fantasiewereld betreden en tegelijk oprechte emoties (h)erkennen. Ook familieleden, meter/peter of andere volwassenen vervullen bij het voorlezen een belangrijke rol met het oog op begrip en rouwverwerking bij het kind. In moeilijke tijden kunnen nabijheid en verbondenheid immers heel helend zijn.

 

 

Els Leclercq (°1976) werkt sinds 2002 als freelance grafisch ontwerpster, kalligrafe en illustrator. Via haar collectie geboortekaartjes kwam ze in contact met sterrenouders voor wie ze tekeningen op maat creëert. Zo ontstond het idee voor dit prentenboek. Els: “Wanneer kleine kinderen geconfronteerd worden met de dood, is het belangrijk de realiteit niet te verbloemen. Ze hebben behoefte aan duidelijke informatie over de concrete feiten, omstandigheden en gevolgen. Dood is dus dood. Ik begrijp zeker het belang van deze boodschap. In mijn contacten met wensouders en ouders van overleden kindjes hoor, zie en voel ik echter ook veel nood aan troost en hoop. Ter compensatie van die harde werkelijkheid staan ze open voor subtiele romantiek: een fantasiewereld waarin ze hun kind zien lachen, springen, dansen,…

 

In mijn tekeningen en (geboorte)kaartjes breng ik sterrenkindjes op een tedere manier tot leven, een idee waar ouders veel troost uit putten. Het neemt niet weg dat deze mensen soms zo in beslag genomen worden door hun intense verdriet, dat ze de kracht missen om ook het onbegrip en de pijn van hun andere kind(eren) op te vangen.

 

Met mijn prentenboek heb ik geprobeerd aandacht te hebben voor de kleintjes die de dood van hun (ongeboren) broer of zus moeten zien te begrijpen en verwerken. Ik wil hiermee een warm voorleesmoment creëren, waarbij ruimte is voor zowel het (h)erkennen van allerhande emoties, als het ontwikkelen van mentale kracht om gelukkig te zijn.”

 

 

MANU KEIRSE over "Altijd en overal""Wanneer een kind sterft tijdens de zwangerschap, realiseren mensen zich vaak niet dat de kinderen ook een doodgeboren broertje of zusje krijgen. Dit boek kan helpen om dit moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken"

 

ISBN 9789464007282

Prentenboek "ALTIJD EN OVERAL"

SKU: 0002
€19.99 Regular Price
€14.99Sale Price
Sales Tax Included
 • Verzendingskosten 6,70 euro

  Voor Nederlandse klanten kan dit boek ook aan 6,70 euro verzendingskosten aangeboden worden.

  Afhalen gratis, na afspraak

 • Wat zegt men over het boek:

   

  "Het is een prachtig boek. Gisteren aangekregen en direct met mijn kleinste zoontjes gelezen. Het pakte mij echt. Vandaag gaan wandelen samen en heel anders naar de natuur gekeken. Het heeft me echt geraakt. Je hebt het super gedaan. Het bied echt troost. Xx"

  ~ Ellen Vreys

   

  Post met een traantje vandaag...of was het een regendruppel? 🦋
  Wauw Els, dit boek is zo mooi! Zo fragiel, zo echt, zo betoverend... Dit kan een heel grote meerwaarde zijn voor ouders die een kindje verliezen ❤💖

  ~ Evelien Roegiers

   

  Wat een prachtige tekeningen! We hebben het alvast graag in onze praktijk staan.

  ~ An Severeyns. Integratief verliescounselor - psychotherapeut. De Fluistering.

   

  Mijn langverwachte boek aangekregen ... zo mooi! Verhaal en tekeningen, ontroerend! 🙏🏻🌹💕

  ~ Ann-Marie Morel

   

  Hier vallen ook druppels, geen regendruppels op deze zonnige dag, maar de tranen rollen over mijn wangen. Wat een prachtig boek ❤️💖

  ~ Beatrice Van Volsem
   

  Zo mooi verhaal met schitterende tekeningen.
  We hebben met tranen gelezen. Super mooi.

  ~ Anna Neyens. Elisio's Vlinderpost

   

  Gisteren met tranen gelezen... 25 mei vieren we Lasse's* 14de verjaardag en ga ik het samen met onze andere kids bij hem voorlezen. bedankt voor dit prachtige verhaal!

  ~ Nicolas Annika Vhm

   

  Ontroerend mooi!

  ~ Caroline Landuyt

   

  Ik kreeg vandaag het boek aan. Ik ben omvergeblazen. Wauw, echt heel mooi! Ik ga als vroedvrouw volgend jaar aan de slag als rouwconsultente, coaching,... bij moeilijke verhalen. Ik ga je boek hier zeker goed kunnen gebruiken. Heel erg bedankt! 

  Nina Kruyniers

   

  Waauw Els, het is bijzonder mooi getekend/geschilderd, maar ook het verhaal is zo ontroerend. Ik heb een krop in mijn keel. Dit is een boek waar mijn dochter ook veel aan zal hebben. Ze mist mijn grootouders enorm en zegt nog vaak dat ze hen mist. Al is het 4 jaar geleden dat ze stierven, voor haar is het nog als de dag van gisteren. Dit boek zal een grote hulp zijn, en zoals je al aangaf, niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen gaan hier veel aan hebben. Chapeau!!!

  ~ Cindy Lefevre

   

  Prachtig verhaal en schitterende tekeningen... veel traantjes weggepinkt.... ❤️

  ~ Karen Van Meel

   

  “Wanneer een kind sterft tijdens de zwangerschap, realiseren mensen zich vaak niet dat de kinderen ook een doodgeboren broertje of zusje krijgen.Dit boek kan helpen om dit moeilijke onderwerp bespreekbaar te maken.”

  ~ Manu Keirse

   

  Sterre is me haar mooie boodschap al komen vertellen. Dankjewel 😘 ❤️

  ~ Nathalie Melotte

   

  Super mooi, mooi verhaal en prachtige tekeningen.

  ~ Mieke Soetemans

   

  Wat een mooi boek 😍. Georgeske en Odette zijn fan, vooral van je prachtige tekeningen! Het zal hier een tof plaatsje krijgen 😊

  ~ Silke De Meyer

   

  Woorden zijn eigenlijk overbodig om duidelijk te maken hoe vertederend illustraties kunnen zijn❤️ In één klap was ik dan ook verliefd op het recent verschenen boek “Altijd en overal”. Dit prentenboek sleept je mee in een dromerig avontuur waarin Bas op zoek gaat naar zijn overleden zusje. "Altijd en overal" is een tijdloos en hartverwarmend verhaal over liefde. Ontroerend voor jong en oud!

  ~ Koffertje Troost

   

  Het is héél mooi. Zo fragiel.

  ~ Sonia Driesen

   

  Nu kan ik elke dag genieten vd mooie illustraties...
  Nog veel succes met jouw volgende projecten...

  ~ Relinde Tullen

   

  "Dag Els, vandaag je boeken ontvangen. Proficiat, heel mooi. Heb het al uitgelezen, zo'n mooie tekeningen erbij!  Nog veel succes met de verkoop."

  ~ Patje Vanbelle & Christine Delva

   

  Een heel mooi boek dat niet anders kan dan raken.

  ~ Olivia De Backer

   

  Goedemorgen. Zojuist het boek ontvangen. 
  Heeeeel mooi !!!!   Een dikke proficiat

  ~ Tine Eggermont

   

  Daarjuist een pakket ontvangen, blij verrast het jouw boek was. Bedankt voor de persoonlijke tekst. Mooi boek.

  ~ Sandra Lippens

   

  Ik heb het prentenboek vanmorgen ontvangen met de post. Bravo voor deze mooie uitgave en de correcte afhandeling!

  ~ Myriam Verfaillie, Bibliotheek Lendelede

   

  Is een heel mooi boekje... zelfs mooi als volwassene heb je er ook heel veel aan 🥰 ook mooie tekeningen ... is een echte aanrader ... DANK om zoiets moois te delen .... 💝

  ~ Nadine Truwant