top of page
  • Foto van schrijverE

Passie is geen goestingske

Ook ik ben natuurlijk actief in online ondernemersgroepen op Facebook. En daar zie ik vaak mensen passeren die hun bericht beginnen met “ik ben een zaak begonnen want het is mijn passie om een babywebshop te beginnen” (waarbij ik nu maar at random iets kies. No offence voor de babywebshops.)


Maar passie om een babywebshop te beginnen? Neen, met de beste wil van de wereld, ik voel het niet. Passie is geen goestingske he, passie is honger!

Een pakske friet, dat is zoiets waar ge een goestingske kunt in hebben. Ik heb zin, ik wil het, en ik wil het nu. Je loopt een frituur voorbij en huppekee, je staat al binnen. De geur heeft je overweldigd, zelfs zonder dat je honger had.


Passie, dat is honger. Dat is de godganse dag rondlopen met een lege maag. Zelfs nadat je net gegeten hebt. Onweerstaanbare honger. Een alles overheersend verlangen naar eten. Het gaat nooit over. Het is het enige waar je kan aan denken. Het is van levensbelang voor jou. Zonder jouw honger te stillen kan jij niet leven. Je besef dat je altijd honger zal blijven hebben, hoe vaak je ook eet.


En ook al besef je dat je van tijd tot tijd ferm ziek wordt van al dat eten, toch blijf je steeds zoeken naar nog betere recepten, koop je stapels kookboeken, ga je naar elke workshop die je kan vinden en blijf je je maaltijden elke dag optimaliseren. Een andere combinatie, een ander servies, ander tafellinnen, mooier bestek,… Want die passie, die verdient het allerbeste. De beste ingrediënten, de meeste liefde in het koken.


Passie is geen goestingske.

Het is scheel zien van de honger.
7 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Solden

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page