top of page
  • Foto van schrijverE

Kinderboekenweek

Vandaag start de Nederlandse Kinderboekenweek. Zoals elk jaar wordt daarbij een thema gekozen en dit jaar is dat GROEN.


Mijn prentenboek Vlinderkind past nu niet bepaald in dit thema (er is zelfs geen spat groen in te bekennen) maar toch vind ik dat het een plaatsje verdient tussen alle andere uitverkorenen.


Rouw is niet meteen een thema dat deze organisatoren ooit zouden kiezen. Ik wel. Ik durf het wel. Want het is er, vroeg of laat in ieders leven. BAM! Het meest universele, meest tijdloze thema. Geen trend. Geen thema voor even een weekje.


Hier en daar vind je mooie boeken over rouwen. Soms echte pareltjes. Ik heb geprobeerd om er eentje toe te voegen. Er was nog een plekje in dat boekenrek te vullen, vond ik. Er is nog zoveel nood. Want zelfs het grootste verdriet heeft nood aan mooie dingen.


Deze week vul ik een gaatje in het boekenrek. Eentje voor zij die dit boek nodig hebben. Geen groen. Enkel tederheid.


www.elsleclercq.be/prentenboek-vlinderkind15 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Solden

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page